En av gruppene er godt i gang med å skape samhold

Frambuleir 1, 2 og 3

I perioden fra uke 26 til 32 holder Frambu kursene som kalles Frambuleir. Leir på Frambu er ikke et ferie- eller avlastningstilbud, men et annerledes kurs hvor deltakerne blir kjent med andre i samme situasjon, utveksler erfaringer og knytter sosialt nettverk.

Vi ønsker å kunne tilby Frambuleir 1, 2 og 3 for så mange deltakere som mulig også i 2025. Informasjon om den enkelte leir vil komme her i kurskalenderen så snart praktiske avklaringer er tatt.

 

Hva er Frambuleir?

Frambuleir er for barn og ungdom med en sjelden diagnose. Hver leir varer i 9 dager, og det er ulik aldersinndeling på de tre leirene. Deltakerne må kunne delta i og ha sosialt utbytte av et gruppeorientert tilbud. Frambuleir er en opplevelse utenom det vanlige. Hit kommer barn, unge og unge voksne med sjeldne og lite kjente tilstander for å treffe andre i samme situasjon, utveksle erfaringer og prøve seg på nye aktiviteter. I store og små grupper kan deltakerne tøye grenser, øve opp selvstendighet og utvikle seg i fellesskap. Her slipper man å forklare noe, her kan man bare være seg selv.

Her kan du lese om å delta på leir.

Søknadsfristen til leir er 1. mars 2025. Søknadsskjema legges ut her ca. desember 2024, og det er ikke mulig å søke om plass på leir før den tid.

 

Hvordan gjennomfører vi Frambuleir?

Hvert år jobber vi for å få forutsigbar økonomisk støtte til leir; for å kunne tilby plass til så mange deltakere som mulig, og ansatte dyktige leirledere, aktivitetsledere og hjelpere til å gjennomføre disse leirene.

En frambuhjelper er en engasjert støtteperson til barn, unge og voksne på leir. Hovedoppgaven er å ivareta deltakernes interesser under leir. For at leirene skal kunne tilby deltakerne ekte fritids- og ferieopplevelser på en tilrettelagt arena med fokus på mestring og opplevelser, må det hjelpere til. En stor del av deltakerne trenger hjelp til stell, løfting, i matsituasjoner og lignende. Deltakerne på leir skal kunne betrakte hjelperne som tillitspersoner.
I tillegg er hjelperne kollega og samarbeidspartner med andre hjelpere, leirledelse og øvrige ansatte på Frambu. Å jobbe på leir gir også verdifull erfaring å ta med seg videre i arbeidslivet.

Her kan du lese om å jobbe på leir. 

 

Frambuleir fremover?

Frambu er en selveid privat stiftelse, en del av spesialisthelsetjenestens nasjonale kompetansetjeneste for sjeldne diagnoser og et statlig finansiert supplement til det ordinære tjenesteapparatet.

I 2024 fikk Frambuleir betydelig økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og Bufdir, noe som gjorde at vi kunne gjennomføre tre leire med maksimalt antall deltakere. Fremover vil vi fortsette arbeidet med å finne gode givere som kan være med å sikre at vi kjører leirene på full kapasitet også i fremtiden.

Har du spørsmål eller ønsker å vite mer om rammene rundt Frambuleir kan du ta kontakt med seniorrådgiver Karsten R. Barton på e-post: krb@frambu.no

 

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål om leir!