Tips til den første tiden

 

Gjør deg kjent med huset

Frambu er over 6500 kvadratmeter stort, og det er mange ganger og områder som kan virke overveldende i starten. I tillegg har både fløyer og møterom egne navn fra lokalgeografien. Det hender vi som har jobbet her lenge glemmer oss litt, og sier “sees på Knurra”, eller “vi møtes i Skjeldbreia/Vangen” uten å huske at det kan være forvirrende.

Fortvil i så fall ikke! før du vet ordet av det er du også en kløpper på disse navnene. Bruk litt tid på å gå rundt på huset og gjør deg kjent med de ulike stedene – og ikke nøl med å spørre en kollega hvis du ble litt forvirret over hvor dere skulle møtes.

 

Sett deg ved ulike bord i lunsjen. 

Vi er en stor og god gjeng på Frambu, med en veldig god lunsj laget av det flinke kjøkkenet. Det er flere sosiale aktiviteter på Frambu hvor du får vært sammen med de andre avdelingene, men lunsjen er en stabil og god måte å ha kontakt med de andre ansatte på! Du er alltid velkommen til å sitte hvor du vil, og vi anbefaler å flytte litt rundt på deg i starten og bli kjent med de ulike ansatte.

 

Følg med på informasjonskanalene

De fleste beskjeder blir gitt offentlig og synlig, og du vil vite mye mer om hva som skjer på Frambu dersom du jevnlig titter innom de ulike informasjonskanalene vi har. Neste emne i dette kurset tar for seg de ulike systemene vi bruker.

Men allerede her får du et tips om å følge med daglig på Workplace for informasjon om driften og beskjeder mellom avdelinger og ansatte. Her legges også ut sosiale meldinger, invitasjoner til arrangementer og andre hyggelige ting som gjør deg oppdatert på kollegene dine og arbeidsmiljøet rundt deg!

 

Gi deg selv litt tid! 

Vi er en stor organisasjon, med mange ulike prosjekter og et tverrfaglig miljø. Det vil være mye å sette seg inn i i starten, men ikke la det være avskrekkende! Det viktigste er at du blir kjent med din avdeling og dine arbeidsoppgaver først – og den store oversikten over Frambu vil komme. Etterhvert er du oppdatert på det meste.

.