Ung mann med diagnose samme med foreldrene sine

Genetisk utredning av voksne med utviklingshemming

Målgruppe

Pårørende og tjenesteytere for voksne med utviklingshemming. Helsepersonell i første- og andrelinjetjenesten som møter voksne med utviklingshemming.

Om webinaret

I løpet av de senere årene er det gjort store framskritt innen genetisk testing. Mange voksne med utviklingshemming har ikke fått tilbud om utredning med nye, tilgjengelige metoder. 
Med dagens metoder regner man med å kunne finne en genetisk årsak hos omtrent halvparten av de som har utviklingshemming.  

Innhold

Dette webinaret vil belyse betydningen av å ha en genetisk diagnose som kan forklare årsaken til utviklingshemmingen. Vi vil ta for oss ulike konsekvenser av genetisk utredning – for personen det gjelder, for familien og for dem som bistår personen. Dere vil møte to familier som forteller sine historier og genetiker Charlotte von der Lippe (overlege ved Seksjon for medisinsk genetikk, Sykehuset Telemark) som vil forklare hvordan man kan gå fram ved behov for utredning. Det blir anledning til å kommentere og stille spørsmål via chat. 

Vil du delta?

Meld deg på webinaret her 

Når du har registrert deg, vil du få tilsendt informasjon og passord til webinaret til e-postadressen du oppgir. Benytt dette for å følge webinaret når det starter. Vi starter kl.13.00 så koble deg gjerne på noen minutter før.

Hvis ikke du har installert Zoom fra før, kan du enkelt gjøre det ved å følge veiledningen som kommer opp når du trykker på lenken.

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon i god tid før sendingen begynner.
Telefon: 64 85 60 00 eller direkte til produsent eller faglig koordinator.

 

Velkommen til webinar!