Siste nytt fra Frambu

Nyheter fra Frambu

Gutt med alvorlig fremadskridende sykdom i basseng med hjelper

Barnepalliasjon og sjeldne diagnoser

10. juni 2022 arrangerte Frambu og palliasjonsenheten Leve Nå et halvdags fagkurs om barnepalliasjon ved sjeldne diagnoser. Nå kan du se opptak fra innleggene her.

01.07.2022

Tegning som viser en person som kikker gjennom et forstørrelsesglass

Vi forsker på hypokalemisk periodisk paralyse. Vil du delta?

Hvordan påvirkes musklene dine av det du spiser og hvor fysisk aktiv du er? For å kunne tilby bedre veiledning til personer med hypokalemisk periodisk paralyse, ønsker vi å lære av dem som lever med diagnosen. Vil du dele dine erfaringer med oss?

30.06.2022

Mandag: Siste vanlige aktivitetsdag

Siste vanlige dag på leir! Men er det egentlig noe sånn som en «vanlig» dag her på Frambu? Gruppene tok fatt på sine aktiviteter med minst like mye energi og entusiasme som alle andre dager. Litt regn var ikke nok til å stoppe oss fra å jakte sommerstemningen. Gymsalen ble et godt alternativ for sletta, aktivitetshallen bød på like høyt konkurransenivå som ballbingen, og bassenget var et forfriskende alternativ til tjernet i dag. 

28.06.2022

Lørdag: Gode minner i godt vær

Solskinn og varme har visst blitt å forvente på leir 1! Nok en dag ble tilbrakt med morsomme og minnerike aktiviteter i godværet. Svart gruppe lekte seg og spilte kortspill i bassenget, oransje utnyttet sletta til det fulle, blå hadde gruppas dag med bordtennisturnering, rød lagde en sprudlende musikkvideo, og i dag var det grønn sin tur til å ha show!

27.06.2022

Fredag: Sommermagi på dag 3!

Dag 3! strålende sol og en av sommerens varmeste og fineste dager bød på sommermagi på leir. Hele leiren fikk smurt seg rikelig med solkrem, og kjent på at nå er det virkelig ferie!

25.06.2022

Åpningsseremoni på sletta. Mange mennesker samlet i sirkel

Onsdag: Leiren er endelig i gang!

I tre år har gangene på Frambu vært tomme – uten deltagere, hjelpere, latter, musikk, nyfunnede vennskap og sommerleirglede. Denne dagen markerte slutten på denne tiden – og for en pangstart vi har hatt!

23.06.2022

Bilde av korona-virus

Korona sommeren 2022

Selv om livet er mer normalt enn i fjor sommer, er ikke korona helt over. Den siste tiden har en ny omikron-variant kommet til Norge.

Skal du på leir i sommer?

Vi følger fremdeles FHI sine råd og anbefalinger. Du finner dem her:

21.06.2022

Videoer fra Frambu

Videoer fra Frambu

Hva er egentlig Frambuleir? Se glimt fra en tidligere leir her.

Hva er genterapi og hva kan vi bruke det til? Sigrid Bratli fra Bioteknologrådet forklarer.

Hvordan er det å leve med Möbius’ syndrom? Ole Marius Løken forteller litt fra eget liv her.

Podkaster fra Frambu

Podkaster fra Frambu

Kjærlighet og samliv
Gabriel har en alvorlig muskelsykdom og en kjæreste med cerebral parese. Her forteller han om hvordan det er å være et par og leve sammen når man har funksjonsnedsettelse og brukerstyrt personlig assistanse.

Sunn livsstil i egen bolig
Caroline med Prader-Willis syndrom har gått ned mange kilo og lever et mye sunnere og bedre liv enn før. Her forteller Caroline og tjenesteyterne hennes hvordan de fikk det til.

Hvordan er det å være søsken til en person med en sjelden diagnose? Ingrid, Tonje, Nora og Benedicte forteller.