En indre reise

Publisert: 1. august 2016

Å reise handler om å transportere seg fra et sted til et annet, å oppleve og å lære. Det er ikke nødvendigvis en fysisk forflytning, og i dag har vi har vendt blikket innover. En kreativ dag der vi utforsker hva som bor i oss. Vi stiller de store spørsmålene uten å forvente svar.

Tidsmaskinen får hvile og tiden går i reel hastighet hele dagen. Fotogruppen har gransket Frambu-området, sett detaljer og det store bildet. Kunstgruppen har illustrert tankene sine gjennom tegning og maling. Sang og musikk har trommet, klimpret og koret. På bryggen har man filosofert, drøftet og skrevet på poesi, dikt, vitser og gåter. Drama-gruppen har fått testet scenetekke og formidlerkunst.

På kveldens kulturkafe viser vi frem dagens arbeid. Det krever mot å stå foran 100 mennesker og blotte hjerte, tanker og humor, men vi gjør det likevel fordi vi bestemmer at noe er viktigere enn frykten vi kjenner i magen. Kor og band fremfører to elektriske sanger før kunst og foto viser frem resultatet av fri fantasi. Dramagruppen tar oss med til en musikalsk tid uten teknologi, mens litteratur/filosofigruppen avslutter det hele med selvskrevne historier og ærlige, usminkede tekster. Vi imponerer og lar oss imponere. Og vil gjerne dele en smakebit med dere;

 

Filosofidikt

En hamster eller et hamster?
Ville mennesker vært bedre uten sko?
Hvorfor søker vi svar på det ukjente?
Hvorfor snakker René så sakte?
Hva gjør at Frambu så bra? Så bra at man ikke kan slutte å komme hit?
Hvorfor har man ekstra øyevipper?
Gjør sola meg til et bedre menneske?
Hvorfor har gutter brystvorter?
Hvordan ville man vært uten Frambu?
Hvem ville man vært, om Frambu ikke fantes?

Azadmir, Svart gruppe

 

Hilsen

Rasmus, Thea, Fredrik og Torbjørn

Vil du dele dette med noen andre?