Midler til forskning på hvordan covid-19-pandemien har påvirket barn og voksne med sjeldne diagnoser

Publisert: 27. desember 2021

Fredag 17.12 fikk Frambu den gledelige nyheten om at Helse Sør-Øst har tildelt oss midler til en 3-årig doktorgradsstilling. Stillingen vil lyses ut tidlig 2022 og skal brukes til et pågående forskningsprosjekt om hvordan pandemien har påvirket barn og voksne med sjeldne diagnoser.

Prosjektleder Krister Fjermestad forteller at Frambu skal ansette en stipendiat som skal dokumentere hvordan mennesker med sjeldne diagnoser er påvirka av koronapandemien. Prosjektet er et samarbeid med Universitetet i Oslo, Høyskolen i Østfold og Yale University i USA. Utlysningen kommer tidlig i 2022. Så følg med om dette kan være noe for deg!

Har du en sjelden diagnose eller er foresatt til et barn med sjelden diagnose så bidrar svarene dine til viktig dokumentasjon med å fortelle om hvordan pandemien har påvirket deg. Vi ønsker svar fra personer med alle slags sjeldne diagnoser og familier til barn med en sjelden diagnose, kronisk funksjonsnedsettelse eller langvarig sykdom opplyser Fjermestad. Det er fremdeles mulig å melde seg på studien; her er linker for dette:

Samtykke personer med sjeldne diagnoser: https://nettskjema.no/a/covid19-sjelden

Samtykke for foresatte til barn: https://nettskjema.no/a/covid19-familie

Ta kontakt med prosjektleder Krister Fjermestad på kfj@frambu.no for mer informasjon

Vil du dele dette med noen andre?