Ledige plasser i nettbasert samtalegruppe for tenåringssøsken

Publisert: 18. mars 2021

Vi har noen ledige plasser i en nettbasert støttegruppe for tenåringer (13-16 år) som har en bror eller søster med en sjelden diagnose som starter opp i april. Noe for deg eller noen du kjenner?

Samtaletilbudet kalles SIBS online og gjennomføres i flere land. SIBS er kort for det engelske ordet for søsken (siblings) og online er engelsk for at noe skjer på nett. Innholdet i gruppesamtalene er ganske likt det som beskrives i denne videoen:

I tillegg til deg, ønsker vi også at en av foreldrene dine deltar i opplegget. Det består av én gruppe for søsken, én gruppe for foreldre og en oppgave der hvert søsken snakker med moren eller faren sin alene.

Gruppesamtalene for søsken handler om hvilke spørsmål man kan ha og hvilke utfordringer man kan oppleve som søsken til en som har en sjelden diagnose. Gruppesamtalene for foreldre handler om hvordan foreldre kan snakke med og støtte søsken som deg.

Gruppa vil møtes etter skoletid en gang i uken i fem uker.

Plan for samtalene

Gruppesamtalene vil bli gjennomført på torsdager i april og mai. Samtalene blir ledet av psykologspesialist Krister Fjermestad og spesialpedagog Silje Systad. Gruppa kommer til å møtes følgende dager:

  • Torsdag 15. april kl 15-17
  • Torsdag 22. april kl 15-17
  • Torsdag 29. april kl 15-17
  • Torsdag 6. mai kl 15-17
  • Torsdag 20. mai kl 15-17
Vil du være med?

For å være med, trenger du datamaskin eller nettbrett med mikrofon, kamera og internett-tilgang. Samtalene vil foregå i et trygt digitalt møterom hvor kun deltakerne som har fått plass får komme inn.

Slik melder du deg på

Vil du være med? Da kan du sende en e-post til Torun Vatne på tva@frambu.no. Skriv navn og alder, telefonnummer og e-postadresse og navnet, telefonnummeret og e-postadressen til den voksne som skal delta sammen med deg.

Lurer du på noe?

Ta gjerne kontakt med Torun Vatne på tva@frambu.no hvis du har spørsmål.

Håper du blir med!

.

Vil du dele dette med noen andre?