Overgangsalderen – enkelt forklart

Publisert: 8. mars 2024

Bilde av omslaget på boka #Boka om overgangsalderen"

Hos kvinner mellom 40 og 50 år synker nivået av de kvinnelige kjønnshormonene i kroppen, og etter hvert slutter de å menstruere. Denne livsfasen kalles overgangsalderen, og kan by på en rekke ulike utfordringer for kvinner. En ny bok beskriver denne fasen med enkel tekst og bilder, for alle som ønsker informasjon som er lett å forstå..

Boka er gitt ut av Nasjonalt senter for Aldring og helse i samarbeid med Norske Kvinner Sanitetsforening og Stiftelsen Dam.

I boka skriver forfatterne om hva overgangsalderen er, hvordan man merker overgangsalderen, hva man kan gjøre i overgangsalderen og andre ting om overgangsalderen.

Sykepleier Kari Stensli på Frambu mener dette er en viktig bok.

– Det kan være vanskelig å forstå hva som skjer med egen kropp når man kommer i overgangsalderen. For personer med med språkvansker, lærevansker eller utviklingshemming kan det være ekstra vanskelig. Denne boka forklarer hva som skjer i kroppen på en enkel måte. Det kan bidra til å gjøre det lettere å forstå og å kunne snakke om eventuelle symptomer og plager med andre, sier Stenslie.

Boka er rikt illustrert, og forklarer både hva som skjer fysisk og psykisk ved endring av hormonnivå.

– Boka kan være et fint utgangspunkt for å snakke med den enkelte for tjenesteytere i kommunale virksomheter og pårørende, mener Stenslie.

Boka om overgangsalderen - med enkelt innhold og tegninger

Boka er skrevet av Stine Skorpen og Lene Kristiansen fra Aldring og helse og illustrert av Kjersti Børresen.

Prosjektet er støttet av Stiftelsen DAM og Norske Kvinners Sanitetsforening.

Boka koster 100 kroner og kan kjøpes hos Aldring og helse

Vil du dele dette med noen andre?