Litteratur og lenker

Litteratur og lenker til enkeltdiagnoser:

Lenker til gruppen mitokondriesykdommer

  • United Mitochondrial Disease Foundation (UMDF)
    UMDF ble stiftet i 1995, og har per idag åtte avdelinger over hele USA. De støtter forskning omkring behand­ling av mitokondrielle sykdommer, støtter affiserte og pårørende, samt sprer informasjon. Deres mål er å kunne støtte forskningsarbeid med 5 milloner dollar per år innen 2006. De har knyttet til seg verdens fremste forskere innen mito­kondrielle sykdommer.UMDF har en meget stor og profesjonell web-base. Av innholdet: alt omkring mito­kondrielle sykdommer; mulighet til å stille spørsmål og få svar av verdens fremste eksperter; eget kvartalsvis nyhetsbrev; artikler og bokanmeldelser; email-lister og chat; masser av linker; nyheter og kommende begivenheter; personlige historier og bilder. Beregnet for profesjonelle, affiserte og familie.
  • The Children’s Mitochondrial Disease Network ( England )
    Denne organisasjonen ble stiftet av Paul Preston i 1998, og er knyttet til et internasjonalt europeisk nettverk kalt European Mitochondrial Disease Network (EMDN). Deres web-base er ennå ikke så stor.
  • Wellcome Centre Mitochondrial Research
  • The Mitochondrial Research Society
    Internasjonal organisasjon for forskere og leger, grunnlagt av professor Keshav K. Singh. Deres mål er å finne en behandling for mitokondrielle sykdommer, ved å støtte grunnleggende forskning om mitokondrier. De arrangerer regelmessig nasjonale og internasjonale vitenskapelige sammenkomster og gir ut den vitenskapelige journalen Mitochondrion og nyhetsbrevet MitoMatters

.

Vil du dele dette med noen andre?