Samling for pårørende til voksne med en av Frambus diagnoser

Hvem er kurset for?

Dette todagers kurset er et tilbud til foreldre, søsken og partnere (18+) til voksne som har en av diagnosene Frambu har spesiell kunnskap om. Fordi en del pårørende ikke vil ha mulighet til å reise til Frambu, ønsker vi å tilby digital deltakelse i felles forelesninger.
Det vil ikke bli mulig å delta i samtalegrupper eller aktiviteter på kveldstid hvis man deltar digitalt.

Hva ønsker vi med dette kurset?

Gjennom dette kurset er målet å øke helsekompetansen og styrke pårørendes mestring av sin rolle og situasjon. Vi ønsker å ha fokus på ivaretakelse av egen helse og livskvalitet i et livsløpsperspektiv for pårørende. Mer informasjon om hva som skjer på dag og kveld finner du i programmet.

Hva trenger jeg å vite om kurs på Frambu?

Du krysser av i søknadsskjemaet hvilken måte du vil søke om å delta på, digitalt eller på Frambu.

Frambu åpner mandag kl. 08.00, vi er stengt i helgen.
Innsjekking på Frambu mandag 6. mars fra kl. 09.00. Kurset starter kl. 10.00
Utsjekking av rom tirsdag 7. mars innen kl. 13.00 . Kurset slutter kl. 15.00.

På denne siden vil du finne mer praktisk informasjon om kurs, reise og økonomi, samt bilder og video fra tidligere kurs på Frambu.

Som kursdeltaker i denne samlingen for pårørende er det viktig at du på forhånd undersøker dine rettigheter til å få dekket reiseutgifter av pasientreiser.
Om du får dekket dine reiseutgifter vil avhenge av hva slags relasjon du har til personen med en sjelden diagnose, om dere er i samme husstand og om kurset innhold er viktig for fremtidig oppfølging av personen med diagnose.
Frambu kan på forhånd ikke ta ansvar for at vilkårene er oppfylt for søkerne til dette kurset.

Her kan du lese mer om Pasientreiser sitt regelverk rundt pårørende som reiser til et kompetansesenter for sjeldne diagnoser. 

 

 

.

.


.

Ønsker du ikke å delta på kurset? Delta i spennende undersøkelse!

.
Er du i målgruppen for dette kurset, men ønsker ikke å delta? Da vil vi gjerne at du deltar i en kontrollgruppe i et pågående forskningsprosjekt om helsegevinst av å delta på kurs. Bare ved å sammenlikne med personer som ikke deltar, kan vi undersøke om det er nyttig å delta på kurs og samlinger. Vi håper derfor du kan tenke deg å svare på et spørreskjema på nett eller papir. Det tar ca 30 minutter.

Les mer om studien her eller ta kontakt med Jarle Johannessen på telefon 23 07 56 52 eller e-post torjjoha@ous-hf.no for å få tilsendt spørreskjemaet.

.