Ansvarsgruppe

Ansvarsgruppe er ikke regulert i lov eller forskrift. Hensikten med å ha en ansvarsgruppe er å sørge for koordinerte tjenester gjennom god informasjonsflyt mellom involverte fagpersoner og instanser og et forpliktende tverrfaglig samarbeid. Den ledes som regel av den som er koordinator for den individuelle planen der en slik plan foreligger, eventuelt av en oppnevnt koordinator der individuell plan ikke foreligger

Ansvarsgruppen bør ikke være for stor. Både personen med diagnose, pårørende og fagpersoner bør drøfte hvilke deltakere som bør være faste. Andre fagpersoner og instanser kan inviteres med på enkelte ansvarsgruppemøter der det er nødvendig og hensiktsmessig ut ifra dagsorden. Hyppigheten av møter bør avpasses ut fra behov. I overgangsperioder kan det ofte være behov for både flere møter og å få inn nye aktører/instanser.

Ansvarsgruppen bør gjennom sin opptreden og virksomhet gjøre det enklere for personen med diagnose og familien å forholde seg til tjenesteapparatet slik at familiens totalsituasjon blir ivaretatt på best mulig måte. De ulike instansenes forståelse av og respekt for hverandres kunnskap og kompetanse, vil kunne utvikles når de virker sammen for å oppnå et felles resultat, samtidig som det kan bidra til å styrke tilliten til tjenesteapparatet når det handler om sjeldne diagnoser.

Les mer om ansvarsgruppe og ansvarsgruppemøter her: Ansvarsgruppemøte (fra Løvemammaene)

Faglig oppdatert 15. juli 2024

Vil du dele dette med noen andre?